Der er kommet en ny butik til byen..

Parlez-vous français?

Bonjour Beauties!

Dette er en lille tour guide udi Franske. Enjoy!

Jeg er vild med alt hvad der er fransk. Jeg elsker landet, jeg elsker de franske modehuse, jeg elsker den parisiske stil, men alle de søde pastel farver, og ikke mindst er dette virkelig livsnyderen land. Her er alt hver hjertet begæret indenfor konditori og oste. Og ja, den franske vin er selvfølgelig heller ikke til at komme udenom. Jeg er ikke i tvivl om at skulle jeg vælge et andet land at bosætte mig i end Danmarks, så skulle det uden tvivl være Frankrig. Jeg forelsket mig fuldstændigt i landet første gang jeg var der som barn med mine forældre. 

Foruden alle de nævnte ting, er der den mest storslået natur, så hvis man er natur elsker er dette landet to be in. Både Alperne og Pyrenæerne har Frankrig glæde af, hvor Alperne løber gennem Frankrig, og Pyrenæerne grænser op til Frankrig. 

b8c26b9a-ac19-429b-adbf-52a7daaf11c0

Landet har også lagt veje til mange cykelløb gennem tiden. Det mest kendte er selvfølgelig Tour De France, der afholdes hvert år, med endestation på Champ Elysees. Jeg kan huske da jeg stod på de små bjergveje med de mange hårnålesving, hvor rytternes navne var skrevet på vejen. Det var en vild følelse, og fantastisk at stå der hvor mine helte havde kørt. Det skal lige tilføjes at jeg hele barndom var kæmpe Tour De France fan, og sad troelige hver eneste år og så alle etaperne sammen med min mor og far. Og skrev alle tider og resultater ned hver dag, for hver etape, lavet plakater, og klippet alle billeder af som jeg kunne finde i aviser og blade. Min absolut fave fra Miguel Indurain (5 dobbelte Tour vinder), og derefter blev det Richard Virenque (7 dobbelte vinder af bjergtrøjen, som den eneste nogensinde). Jeg havde et MEGA crush på de to! Jeg gik virkelig op i det med liv og sjæl. 

Vi var også oppe og se Haut-Königsbourg, et fantastisk bygningsværk, som er en gamle middelalderborg der blev opført i det 12. århundrede. Virkelig imponerende at se hvad mennesket var i stand til dengang, kun med håndkraft, og de få hjælpemidler man havde til rådighed. Så absolut et besøg værd.

303bbd40-fcc3-4638-b96c-ac047f3108f0

Derudover kan Frankrig byde på de lækreste vine, især de hvide, hvis du spørger mig, fra det berømte Alsace område. Gewurztraminer, Chardonnay, og Riesling er mine favoritter. Jeg er ikke på nogen måde vin ekspert, men har alligevel fået noget kendskab til det gennem min far, da han gik meget op i gode vine.

3f0ddbcf-a069-4ebb-a2cd-9d7da5849ada

Også på arkitekturen kan Frankrig noget. Det er en helt speciel oplevelse at gå i de mange små brostensbelagte bjergbyer, men de mange altankasser fyldt med blomster klaser, som du ser over det hele. Her er så meget skæl og atmosfære. Det er så ægte. De her mange mange år gamle bygninger, som stadig består, og som der er så meget historie i. Vil Mar og Alsace er klasse eksempler på dette, men der er også mange andre, så det er sådan set bare at starte fra en ende af. 

a4ba4692-43c9-4f4c-8a00-22cebc21abbe

Når vi snakker Frankrig kan man selvfølgelig heller ikke komme udenom Paris, kærlighedens by, der jo er Frankrigs centrum. Her får du alt hvad dit shopping hjerte begærer, hvad enten du til high end butikkerne, eller finder dig mere til rette i alle markederne som du kender over det hele. Husk også at gå ned at af sidegaderne, her finder du små hyggelige butikker og caféer som kan byde på ting du ikke havde regnet med. To shopping gader som som er et musthave i Paris er Avenue Montaigne og Avenue des Champs Elysées. Her kan dit shoppe gen blive tilfredsstillet til fulde.

496ce227-2c47-4f82-9333-33516688fde8 264d292a-851c-46a8-ad6a-04005fec5022

Og hvad er så et must have at spise når man er i det franke? 3 ting bare skal prøve, er Brezel, de fine macarons (feks. fra Ladurée) og så må du ikke snyde dig selv for en Tarte Flambée som en løgtærte lavet på sprød tærtebund, som en specialitet i Alsace. 

Er du oste elsker som mig, kan Frankrig byde på et overflødighedshorn inden for dette felt. Man har virkelig lyst til bare at købe det hele.

0117b311-3018-4330-adeb-4b4e6346e060

Af franske highend brand som jeg er absolut obsessed med, er Louis Vuitton som har en 3 etagers store i Paris, og derudover er det Chanel, Dior og Saint Laurent, begge med hovedsæde her naturligvis, og med masser af butikker landet rundt, og med Flagship stores i Paris. Er andet skønt mærker Isabel Marant, der også er fransk. Hun er kendt for sin bohemede stil, men små skirts og kjoler, med sirligt udførte detaljer og blonder. Ej at forglemme Hermés, og deres silke scarfs, som er to die for.

Jeg kunne skrive meget mere om Frankrig, om mange flere byer, men så ville dette blog indlæg blive alt for langt. Men jeg laver nok en part 2, så stay tuned!

Alt i alt er Frankrig det perfekte get away sted, hvad enten der er tale om en forlænget weekend, eller en længere vacay.

4fc2ef8c-708f-4d09-9ef5-df14782f3c74

Lavendelmarker kan ses os duftes overalt omkring omkring Alsace. So beautiful!

363d7707-cbf0-4d79-8310-9aae63209bd1

Der er noget smukt at kigge på uanset hvor man kigger hen. Til højre: view over Paris, Notre Dame til venstre, og det smukke landskab mens bjergene i baggrunden.

 

Følg mig på Instagram!

@carinnielsen

 

 

Ps: billederne er lånt.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Der er kommet en ny butik til byen..