Se lige her hvad jeg har købt idag!

Har farver egentlig betydning?

 

Farvernes betydning!

Farver betyder mere end man tror, og kan påvirke folk i alle retninger. På hospitaler er der blevet forsket i om det betyder noget hvilken farve der er på patienternes opvågnings stue, og det viser sig at det har en klar påvirkning.
Jeg har aldrig været i tvivl om at farver påvirker en, for det kan jeg mærke på egen krop alt efter hvilke farvet tøj jeg har på.

Her får i en guide over hvad de forskellige farver gør og betyder.

Rød:

Rød er kærlighedens farve. Rød er begærets farve. Rød er kraftfuld og fyrig, og undersøgelser viser at når kvinder har en rød kjole på finder mændene dem mere attraktiv og sexet. Rød tiltrækker meget opmærksom og øger din selvtillid,

Gul:

Gul er optimismen og positivitetens farve. Gul forbindes med glæde, lykke, sol og sommer, men også jalousi, bedrag og forræderi.

Grøn:

Grøn er naturens og livskraftens farve. Grøn er beroligende for krop og sjæl, og dæmper uro og angst. Det er også derfor man altid ser et grønt klæde over eksamens bordene. Grøn giver selvkontrol og harmoni.

Blå:

Blå er oceanernes farve. Blå er himmelrigets farve. Blå signalerer klarhed og kølighed. Kulde og is. Blå lukker op idérighed og intuitionen.

Lilla:

Lilla er harmoniens farve, og beroliger sjælen. Lilla er spiritualitetens og visdommens farve. Lilla beroliger kroppen og sindet, og åbner op for kreativiteten, samt opløfter humøret.

Sort:

Sort er en kraftfuld farve. Samtidig er den autoritetens farve. Sort får dig til at falde i et med mængden, og mange bruger farven bevidst som tøjvalg, for at få en slanke de effekt. Sort er også sorgens farve, mystikkens farve, og satanismens farve. Derfor kan sort vække mange forskellige følelser.

Grå:

Grå udstråler videnbegærlighed og korrekthed. Grå ligger lige mellem sort og hvid, og bliver betragtet som kompromisets farve. Professorer og videnskabsmænd ser man også bære den grå farve.

Hvid:

Hvid er renhedens og uskyldens farve. Hvid signalerer ydmyghed og godhed. Hvid klarer tankerne, og bæres ofte af folk der ikke ønsker nogle forstyrrende elementer.

Farver bruges bevidst på rigtig mange områder, alt efter hvad man ønsker at opnå. I butiks verden ser man røde og gule priser når noget er et rigtig godt tilbud, for at tiltrække ekstra opmærksomhed. I lægeverden er det den hvide farve som dominerer, den er et tegn på klinisk renhed. Hvid er også den farve som brude bærer – og i den anden ende at skalaen og livet finde man den sorte farve, som er kirken og præsternes farve – farven som altid bæres ved begravelser, afskedens farve.

I skal selvfølgelig heller ikke snydes for mine ynglings farver. Jeg elsker virkelig alle klare farver og hvid, men hvis jeg kun må sige én er det lilla. Jeg elsker virkelig den farve.
Jeg synes det er rigtig interessant hvor stor indvirkning farverne har på os. Jeg går aldrig i sort, og jeg kan f.eks mærke at når jeg har sort på trækker det automatisk mit humør nedad. Og omvendt, når jeg har friske farver på, giver det mig energi og overskud, og jeg bliver i godt humør.

Hvilke farver er jeres ynglings? og kan i mærke en påvirkning?

colorcirkelFølg mig på Instagram!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Se lige her hvad jeg har købt idag!