Snegle slim til ansigtet?!

Naturen betyder alt for mig…

Naturen er mit hjem!

Naturen betyder alt for mig, og det har den altid gjort. Det er her jeg finder ro, det er her jeg finder fred, og det er her jeg får clearet mit hovedet.
Det er her jeg tager hen når jeg er lykkelig, og det er her jeg tager hen når jeg er i sorg. Uden naturen ville jeg ikke kunne eksistere. Den har hjulpet mig så sindssygt meget gennem livet, at jeg er den evig taknemlig. Når folk har svigtet mig, når jeg har været længst nede og højest oppe har naturen bare altid været der. Den kender mine dybeste hemmeligheder, for tit har jeg taget ud i skoven og bare snakket ud til træerne, til himlen eller til vandet, og jeg får altid svar tilbage i form af en følelse, så jeg kan mærke hvad der er det rigtige for mig at gøre i den givende situation. Andre gange er det heller ikke et svar jeg søger, men bare nogle der lytter fordomsfrit, of dette gør den også til fulde.
Jeg er blevet hevet med i naturen fra jeg kunne tage mine første skridt af min far, og jeg husker ikke specifikt første gang, men jeg husker tydeligt tilbage til hvor jeg ikke var ret gammel, og jeg elsket det mere end noget andet. De fleste børn vil gerne lege med dukker, bamse biler, se TV osv., men jeg ville bare gerne ud i naturen, og så ofte som muligt, det var my place – jeg følte mig 100% hjemme, og det har jeg gjort lige siden. Derfor kan i nok også forstille jer hvor mange natur minder jeg har samlet sammen gennem årene, og har med i livets rygsæk, som jeg nogle gange taget frem og kigger på, det føltes bare så
helende.

Det jeg elsker allermest er lange vandreture i skoven, langs kysten eller i det åbne lang, men skoven er mit favorit sted. Jeg føler at træerne passer på mig, når de står høje og flotte og sveger med jeres kroner. Der er ikke det styke natur jeg ikke har gået på i Danmark, men mine yndlings steder, er Bagsværd og Lyngby sø, Mølleådalen og Dyrehaven. Her er bare helt vidunderligt. Det er også her jeg er kommet mest, da jeg var boet i mange år lige op og ned heraf.
Noget andet jeg elsker ved naturen er det skønne dyreliv man altid møder. Ikke to dage er ens, og du kan aldrig vide hvad eller hvem du møder på din vej. Det er en af naturens hemmeligheder.
Så er der jo de skønne årstider som vi har her i Danmark. Og jeg har svært ved at vælge en fremfor de andre, for jeg synes de alle er super skønne på hver deres måde. Foråret hvor det hele springer ud, sommeren med de lange dejlige lyse dage, efteråret hvor det hele bliver farvet i de smukkeste røde, orange gule nuancer, og vinteren hvor man kan gå på sporjagt når den første sne er faldet. Skulle jeg alligevel vælge en ud må det være foråret. Der er bare noget helt specielt ved at se at alt liv begynder at pible frem overalt, og træerne og blomsterne springer ud og står i sit flotteste flor.

Andre gang hvor jeg virkelig kan mærke hvor meget naturen betyder for mig er hvis jeg ikke har været ude i den i nogle dage pga. sygdom eller andet, så længes jeg så meget efter det. Jeg kunne slet ikke forestille mig bo i en kæmpe stor storby med mange mane kilometer til den næstmeste skov, hvor der bare er en park. Never ever!

Noget som jeg synes er vildt skønt er at gå ud i skoven en tidlig morgen og bare indsnuse den skønne morgenluft med alle de dufte der er på det tidspunkt og mærk naturen vågne, høre fuglene der begynder at kvidre, og bare mærk, være til, slappe af. Jeg kender ikke nogen bedre start på dagen!
Et andet tidspunkt hvor jeg tror vi alle kan blive enige om naturen er utrolig smuk er ved solnedgang. At se solen glide stille og roligt ned i vandet som en ildkugler er et syn jeg nyde hver aften. Men jeg synes bestemt også at solopgange er meget smukke, og meget undervurderede, bestemt et syn værd.

Jeg har en gang i livet oplevet en kæmpe sorg, og det gjorde jeg for 3 år siden da min far døde. Også her tog jeg som det første ud i naturen, og jeg har brugt den utrolig meget i kampen med at få bearbejdet min sorg.  Naturen har for mig en enorm helende kraft.

Så jeg kan kun sige det igen, jeg skylder naturen alt, for den har givet mig alt🙏🏻

img_7901

Følg mig på Instagram!

@carinnielsen

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Snegle slim til ansigtet?!