My new furry friends fra Kopenhagen Fur!

Derfor drikker jeg ikke komælk længere!

Hey Beauties!

Du husker sikkert som barn at du fik at vide af dine forældre at du skulle huske at drikke din mælk hver dag, og i skolerne havde man mælke ordninger for at sørge for at børnene fik deres daglige mælk, som var så vigtig for knoglernes sundhed.
Der er dog i de senere år kommet en alvorlig tvivl om ko mælkens sundhedsfremmende egenskaber, og om den overhovedet er god for os. Dette har der været en heftig debat om, og meningerne er delte. Dog peger de fleste nu alligevel på at komælk slet ikke er særlig godt for kroppen.
Det er jo tankevækkende at i Asien og Afrika, hvor man ikke indtager mejeriprodukter, og det så er her i Norden at forekomsten af knogleskørhed er højest, og i Afrika og Asien er den lavest. Det er også tankevækkende, at ingen dyr i naturen har behov for mælk, efter endt amning fra moderen. Hvordan får de så stærke knogler?
Forskere fra Harvad har ikke kunnet finde nogen data, der understøtter påstanden om, at mælk og mejeriprodukter fører til sundere og stærkere knogler, eller forbedret sundhed generelt. De fandt derimod nogle alvorlige risici knyttet til vores forbrug af mejeriprodukter herunder:

•Mælk øger risikoen for uren hud og bumser.

•Mælk øger risikoen for visse kræfttyper.

•Mælk øger risikoen for irritabel tyktarm.

•Mælk øger risikoen for bihulebetændelse.

•Mælk øger risikoen for brækkede knogler.

•Mælk øger risikoen for vægtøgning.

•Mælk øger risikoen for forstoppelse.

•Mælk øger risikoen for luft i maven.

•Mælk øger risikoen for diarré.

•Mælk øger risikoen for allergi.

•Mælk øger risikoen for mellemørebetændelse.

•Mælk øger risikoen for eksem.

•Mælk øger risikoen for bihulebetændelse.

•Mælk øger risikoen for oppustet mave.

Se det giver jo virkelig stof til eftertanke ikke sandt? og sætter et stort rungende spørgsmålstegn ved:
Er mælk så virkelig naturens perfekte fødevare for os mennesker? Svaret er egentligt meget simpelt… Ja hvis du er en kalv, ellers ikke. Indtagelse af mælk, kan være farligt for dit helbred på mange forskellige punkter.

Hvis du er i tvivl om disse påstande, så prøv følgende:
Gør dig selv en tjeneste, og tag en pause fra dine mælke og mejeriprodukter i en måned og se hvad det gør ved din krop. Kan du mærke og se en forskel? Har du fået mere energi? Sover du bedre om natten? er din hud blevet flottere? Døjer du ikke længere med oppustet mave og andre fordøjelsesproblemer? Er dit eksem eller allergi blevet bedre? Når de fire uger så er gået, kan du prøve at gå tilbage til dine mælkeprodukter, og se hvilken indvirkning det har på din krop.

Det har altid været kendt at mælk giver stærke knogler. Dette faktum kan forskningen dog modbevise. Derimod viser forskningen, at man øger risikoen for knoglebrud med op til 50%, når man dagligt drikker mælk.

Et andet udsagn har altid lydt på at calcium giver stærkere knogler.
Men det er blevet bevist at calcium slet ikke beskytter knoglerne, som mange går rundt og tror. Flere undersøgelser har vist, at calciumtilskud ikke giver nogen fordel, når det kommer til stærkere knogler, men det gør D-vitamin til gengæld.

Omkring 75% af verdens befolkning er genetisk ude af stand til, korrekt at fordøje mælk og andre mejeriprodukter fra køer. Dette kaldes også laktose intolerance. Det er der faktisk rigtig mange danskere der har. Og der er rigtig mange danskere som går rundt og har det helt uden at vide det. Symptomer på laktose intolerance er mave gener, oppustethed, samt fornøjelses problemer.

Kroppen stopper naturligt med at producere laktose enzymet, som er det enzym der er nødvendigt for at kunne fordøje laktose (sukker i mælk) i alderen 2-5 år. For langt de fleste, stopper det allerede når amningen er overstået.

Vores kroppe er simpelthen ikke designet til at fordøje mælk. Forskerne er enige om, at det er meget bedre og sundere for os, at indtage calcium, kalium, fedt og protein fra fødevarer som magert kød, mandler, grøntsager, frugt, bønner, soja, fuldkornsprodukter, nødder, frø, kerner og tang.

Da jeg læste alt dette, og det ikke kun var en enkelt stående artikel, må jeg indrømme at min skepsis blev vakt. På den anden side har jeg altid elsket mælk, og drukket en del af det. Så begyndte jeg lige pludselig at få slim i halsen hver gang jeg havde drukket mælk, og et godt stykke tid efter, og jeg begyndte tit at få ubehag i min mave. Jeg fortsatte stadig med mælken, for tænkte slet ikke over at det kunne være synderen, før jeg stødte på endnu en artikel som påpeget lige præcis de symptomer jeg havde. Da tænkte jeg, okay, jeg må simpelhen prøve at droppe mælken i en periode, og se om det har nogen virkning. Jeg gik med det samme over til økologisk havremælk, der er 100% plantebaseret, og siden da er mine gener forsvundet. Det synes jeg er ret vildt. Især når man tænker på, det er noget som man har fået tudet ørene fulde af, hvor vigtigt det var, og det så viser sig, slet ikke at være godt for os.
Savner jeg så mælken? Ja det gør jeg! men jeg er blevet rigtig glad for min havremælk, og ønsker på ingen måde at få generne fra komælk igen.
Andre alternativer til komælk er ris- og soyamælk.

Kommentér gerne jeres erfaringer med mælk. Og ellers må i bare have det rigtig godt til vi blogges ved igen!

 

423907e4-c375-4778-b1d7-37dda94a114c

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

My new furry friends fra Kopenhagen Fur!