Februar favoritter!

Hvorfor elsker vi Fifty Shades?

Hvorfor elsker vi Fifty Shades?

Fifty Shades filmene er på ingen tid blevet helt kult. Vi æder det råt og kan ikke få nok. Først kom bøgerne, så kom filmene, og vi vil bare have mere! Men hvad er det ved lige netop Fifty Shades universet, der kan samle kvinder på tværs af aldre, lande og overbevisninger? Jo i Fifty Shades kan vi få afløb for lige præcis de ting som vi ikke kan i en fortravlet hverdag, hvor vi skal have en hulens masse kasketter på. Her kan vi frit leve vores fantasier og begær ud, uden at nogen dømmer os, eller uden at vi skal føle os pinlige og forkerte, og dette er en kæmpe befrielse. Noget kunne tyde på at der er rigtig mange kvinder som går rundt og gemmer på en masse ting, de bare har higer efter at komme ud med. At kunne få et frirum til bare at kunne være ligesom man er, med alle de sider man underholder, også de mindre “pæne”.

Her i biografens mørke kan vi sidde og savle over Mr. Grey, og lege vi er Anastasia Steele, og forening stund er alt andet glemt.

Udover dette er filmene i sig selv bare lækre. Hovedpersonerne er hot hot hot, bilerne, husene, ja whats not to like? hvis det ikke kan få selv den mest skeptiske til at sidde lidt uroligt på stolen, ja så ved jeg ikke hvad kan.

Jeg synes det skønt med et univers, hvor det endelig er kvinden der er i fokus. Selv om det i den første film klart er Mr. Grey der har kontrollen, formår han alligevel at sætte Anastasia op på en piedestal. Og i de to efterfølgende film, ser vi hvordan magtbalancen mere og mere bliver rykket over på hendes banehalvdel. Dette har virkelig været en mangelvare, både i filmenes verden, og i bøgernes. Populariteten taler sit tydeligt sprog, mere af dette tak!

Hvis du endnu ikke har hverken set filmene, eller læst bøgerne, har jeg kun en ting at sige, kom i gang! Og god fornøjelse!

image1

 

Følg mig på Instagram!

@carinnielsen

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Februar favoritter!