He’s just not that in to you..!

It’s about time!

Hey Beauty!

For nyligt læste jeg at den franske præsident Emmanuel Macron havde vedtaget en lov der forbyder sexistiske tilnærmelser på gader og stræder. Det handler om at det nu er strafbart at antaste kvinder på gaden, og siger således at ‘enhver ytring eller handling af seksuel eller sexistisk karakter, der forbryder sig mod offerets værdighed, på en ydmygende eller krænkelse måde, eller sætter vedkommende i en intimiderende eller truende position’. Bødestraffen for overtrædelse er op til 1500€. 

Noget kunne tyde på at Frankrig også virkelig havde brug for denne indførelse, da man efter at have gennemført en stor national undersøgelse, kunne se at 1,4 millioner franskmænd havde været udsat for upassende adfærd. 

Jeg kan i samme moment ikke lade være med at tænke på at hvis vi lavet en sådan undersøgelse herhjemme, ville tallene ikke være meget anderledes. 

Jeg har ikke nok plads på hverken mine hænder eller fødder hvis jeg skal tælle alle de gange jeg er blevet udsat for sexuel krænkelse i det offentlige rum. Alt fra grams til sjofle bemærkninger og piften. Især det sidste høre jeg ofte mænd snakke om er et kompliment, men kære mænd det er IKKE et kompliment at råbe efter en pige på gaden! basta bum..!

I en verden hvor hemmeligeheds kræmmeriets ballon for blev sprunget med me-too bølgen, fik vi var alvor øjnene op for hvor meget der foregår ikke blot bag lukkede døre, men i det offentlige rum. Det viser helt tydeligt, at vi som samfund, mere end nogensinde, har brug for lovgivning også på dette område. Trist, ja helt sikkert, men bestemt nødvendigt. Dette vil kunne sikre en mere tryg og behagelig færden. Dog har jeg ikke den store tiltro til at de danske politikere, vil følge den franske præsident trop. Ikke desto mindre bliver jeg den første ved stemmeurnerne hvis det en dag skulle blive aktuelt.

Følg mig på Instagram!

@carinnielsen

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

He’s just not that in to you..!