Flækket og knækket negle kan nu blive fortid!

Hvad fysisk aktivitet gør ved en!

Hey Beauties!

Jeg ved ikke med jer, men jeg kunne ikke leve uden motion. Siden jeg kunne tage mine første skridt er jeg blevet hevet med ud og gå ture med min far, og lige siden har jeg altid dyrket en masse motion. Især løb og lange gåtur i skønne omgivelser er livet som jeg virkelig elsker, og gør mig glad helt ind i sjælen.
Motion har udover at det giver en skøn velvære følelse i kroppen, en lang række positive effekter. Det forebygget livsstils sygedomme, forhindrer overvægt, holder blodomløbet i gang i kroppen, samt sænker kolesterol og blodtryk. Derudover er det beviseligt dokumenteret at det har en yderst positiv virkelig på angst, depression og stress. So what’s not to like? Det er endorfinerne der bliver frigivet i kroppen under fysisk aktivitet, også kaldes kroppens eget lykkehormon, vi kan tilskrive den nærmest berusende følelse man har efter fysik anstrengelse. Dette kaldes også for ‘runners high’.
Endvidere kan endorfinerne også tilskrives at have smertelindrende egenskaber. Og så mere fysik aktiv du er, jo flere endorfiner udskilles der.
Det er også pga. den lykkefølelse man oplever efter end motion, der gør at man hurtigt bliver meget afhængig, hvilket jo bare er en bonus gevinst, for man skal jo helst være fysik aktiv min. 30 hver dag.
Hvis du ikke er til hård fysik akvititet findes det masser af blidere former for motion, som måske mere er dig. En lang gårdtur i rask trav er f.eks ligeså godt som en kort løbetur.
Der er også mange ting man selv kan gøre for at være mere opmærksom på at få tilført mere motion ind i ens hverdag. Du kan f.eks tage cyklen til alle kortere gøremål istedet for bilen, tage trapperne istedet for rulletrappen, og så gå en omvej istedet for altid at gå den korteste vej. Du kan også parkere et stykke væk fra din distanation, eller tage toget/bussen/metroen et stop kortere. Når man. Grundet at tænke på denne måde, for du lynhurtigt puttet en masse mere fysisk aktivitet ind i din hverdag uden at du ser det som sur træning, og det vil virkelig bonge godt ud på sundheds kontoen.
En anden bonus effekt med motion er også at hjernen bliver skarpere, du bliver simpelhen bedre i stand til at koncentrere dig. Det er også derfor at mange oplever at få gode idéer imens eller lige efter de har været fysisk aktive.

Jeg har det sådan at hvis jeg ikke har fået trænet eller dyrket motion i bare et par dage, så kan jeg med det samme mærke det på mit humør, og jeg bliver også mere anspændt i kroppen. Og her de sidste 8 uger pga. min forstuvet fod (som jeg faldt og forstuvet 3. juledag) har jeg slet ikke kunne fysiks aktiv i det niveau som jeg plejer. Det har virkelig været en indre kamp for mig. Jeg har været frustreret, ked af det, anspændt, og savnet det helt enormt meget. Det siger jo lidt om hvad det gør en.
Så jeg kan bestemt kun anbefale, hvis i ikke allerede gør det at komme igang med at være aktiv, på den ene eller anden måde! Det vigtigste er at det er noget som du finder glæde i, og derfor kam blive ved med, og så husk at få puttet så meget fysiks aktivitet ind i din hverdag som muligt! Din krop, sind og hjerne vil takle dig for det.

b24ec0b1-cc1d-4b68-8e67-494fd942d509

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Flækket og knækket negle kan nu blive fortid!