Jeg bryder tabuet..!

En mand med vilde visioner!

Hey Beauties,

Da jeg første gang mødte Rane Willerslev, blev jeg pretty amazed. Der er bare nogle mennesker som instantly crawl under your skin, and he’s definitely one of them.

Til jer der ikke kender ham, kan jeg starte med at fortælle, han er en af de største antropologer og forskere vi har herhjemme (sammen med hans bror Eske Willerslev). 

Han har været fanget ude i ødemarken i Sibirien i 89 graders kulde, flygtet fra en russiske mafia, leder på Moesgaard museum, direktør på Kulturhistorisk Museum på Universitetet i Oslo, og senest er han tiltrådt som direktør som direktør for Nationalmuseet. 

Han har også lige udgivet en ny bog der hedder >>Tænkt vildt!<< og kan kun sige, hvis du ikke allerede har læst den, kan det kun gå for langsomt. 

Rane Willerslev har nogle utroligt interessante og fascinerende teorier og visioner, som han ikke mindst har afprøvet i praktisk, og i den grad må siges at være lykkedes med. 

Rane mener at kreativiteten er blevet glemt. I et gammelt rigids system, hele skole systemet, og selv på de højeste læreanstalter, bliver alt målt og vejet på karakterer, bliver sat i skema og kolonner. Eleverne bliver belønnet for deres udenadskunnen, i form af at kunne repetere læren. Er der nogle som prøver at gå en lidt anden vej eller som prøver noget som ikke er set før, – ja så straffes de med en lavere karakter. Det vil altså sige, at man giver absolut ingen plads til at være kreative, til at nytænke, til at komme frem til målet på en anden måde, eller til et andet resultat, som også kunne være rigtigt. Nej der er kun én rigtig vej, som alle skal følge. 

Jeg kan ikke lade være med at tænke på at hvis vi fortsætter i samme dur, hvilket stilstigende samfund vi ender ud med. Det kræver jo ikke mange tanker at forstå, at hvis vi stopper al kreativitet og nytænkning, stopper udviklingen, og verden suser forbi os. Men alligevel bliver der ikke ændret noget. 

En anden fordel der er ved at lade kreativiteten udfolde sig, er at vi kan tage viden med os fra et felt, og bruge det i en helt sammenhæng. Med andre ord, det gør os mere omstillings parate, og være nyttigt for os o mange af livets udfordringer.

Alt dette og meget mere kommer Rane Willerslev ind på i sin nye bog >>Tænkt vildt<<. Jeg var så heldig at være til foredrag med ham her for et par uger siden, og få en snak med ham. Igen må jeg bare sige, et utroligt fascinerende og sympatisk menneske, der har nogle visioner, der kan ændre hele den struktur vores samfund er bygget op omkring, hvis bare vi tør at tænke vildt!

Følg mig på Instagram!

@carinnielsen

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg bryder tabuet..!