Podcast jeg anbefaler..

Jeg bryder tabuet..!

Hey Beauties!

Okay guys, dette blogindlæg havde jeg aldrig troet jeg skulle lave, men jeg synes det er på tide at vi snakker om og nedbryder tabuerne, og som blogger og influencer synes jeg det er vigtigt at man tør være et forbillede, også for de svære ting. 

Jeg lider af overdreven svedproduction, også kaldet hyperhidrose. På mig viser det sig unde arme, bryst, ryg, knæhaser, samt hænder og fødder. Der skal ingenting til så sveder jeg. Min far havde det også, så er ikke i tvivl om at det fra ham jeg har arvet det. Det har virkelig altid været min værste fjende, og jeg synes både det er ubehageligt, generende og dybt ubelejligt og pinligt hvis man f.eks har en fik silke bluse eller kjole på. 

Kun 1-3% af befolkningen har det, hvilket gør det ekstremt sjældent, og samtidig gør at det stort set aldrig bliver sat fokus på det, samt forsket i det. Det gør også at behandlingsmulighederne er meget få og tvivlsomme. Der findes stort set kun præparater med aluminiumsklurid og i nyere tid har man fundet ud af at botox også virker (dette skal sprøjtes ind hvert halve år for at holde resultatet ved lige).

Jeg har brugt aluminiumsklurid nu i snart mange år, men da jeg har sart hud er det langt fra ideelt da jeg slår ud af det, og det svier og irriterer min hud. Men da det dog er det eneste som hjælper bruger jeg det under armene en gang om ugen ca. Ved resten af kroppen har jeg endnu ikke støt på noget som kunne afhjælpe svedproblemerne. Har dog overvejet borox, men da det er så mange forskellige steder jeg i affald skulle have det sprøjtet ind, og hele tiden (hvert halve år), er jeg heller ikke super glad for den løsning. Hvis der er nogen der sidder derude og også lider af hyperhidrose, og har fundet en behandling det virker, please skriv til mig, cus I’m really desperat..!

Grunden til at jeg aldrig har snakket med dette før, er fordi jeg hele mit liv har syntes det var enormt pinligt. Jeg har kun fortalt mine forældre det, og selv da jeg mødte min nuværende kæreste gik der år, for jeg tog mig mod til at fortælle ham det. 

En anden grund til jeg ikke har fortalt nogen om det er forbi man altid bliver mødt med >>årh det kan da ikke være så slemt<< really?? du har obviously NOT walked a day in my shoes! Jeg er så træt af at folk prøver at udtale sig om og bagetalisere noget som de aldrig nogensinde har prøvet. Dette er jo også med til at der ikke er nogen som tør stå frem med det, da de ved på forhånd at de ikke bliver taget seriøst. 

For lidt siden så jeg er program der netop omhandlet en kvinde som havde hyperhidrose. Hun havde ligesom jeg været plaget af det hele livet, og hun fortalte grædende hvordan det havde indvirket på hendes liv. Hun havde det i endnu værre grad end jeg kunne jeg forstå, og det havde totalt handicappet hende socialt. Wow jeg fik en klump i maven, og det gik lige i hjertet på mig. Jeg følte sådan med hende, og syntes hun var total sej at hun turde stille sig frem og fortælle om denne virkelig tabubelagt lidelse som så få har. Dette program gav mig også forhåbninger om at folk måske kunne begynde at tage hyperhidrose lidt mere seriøst, og se hvilken indvirkning det har (kan have) få de mennesker. 

Efter at have set dette program vidste jeg bare at jeg også måtte stå frem, for vi har brug for mange flere hvis vi skal bryde tabuet. 

De ting jeg gør som virker bedst muligt for mig og de råd jeg kan give er er bruge aluminiumsklurid, enten i ren form eller produkter med dette i. Hvis man ikke kan tåle dette så en masse antiperspirant deo, selvom at det desværre ikke virker særlig længe af gangen. Et andet mere blidt husråd er at lægge citron skiver på de svedplaget områder. Det er ikke en mirakelkur, men tager det værste, samt tilfører en dejlig frisk duft. 

Derudover har jeg bare vænnet mig til at vaske mig og gå i bad, også selvom jeg bare lige har været nede og handle, og efterfølgende tilfører min hud en masse fugt, da jeg har sart hud, men hurtigt absorberende cremer, så de ikke går ind og stopper porerne til og forværrer problemet.

Jeg elsker virkelig følelsen af altid at være helt ren, og velduftende og kan ikke holde ud når jeg ikke er det. Derfor rammer det mig også ekstra hårdt. Jeg er dog virkelig ‘’heldig’’ i denne situation, at det er meget sjældent mit sved lugter. Kunne slet ikke forestille mig at skulle at det oveni at deale med.

Til slut vil jeg bare sige at efter at skammet mig over det i så mange år, er det slut, og jeg håber så meget at kunne bidrage positivt, til de af jer der sidder derude i samme båd, og sige til jer at det ikke er noget man skal gå og have det dårligt over, og at i ikke er forkerte på nogen måde. De fleste af os har en eller andet ‘’defekt’’ og det er altså helt i orden, og vi er ikke mindre skønne af dem grund.

Følg mig på Instagram!

@carinnielsen

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Podcast jeg anbefaler..